Limbo

Printed Book

Köp för SEK 180

PDF

 

ePub

 

Read Online

 

Open Access

 

Limbo

ISBN
9789189840119
Soft cover
130 pages
Published
2024
Language
swe

Ylva Liljeholm, Hasibullah Fateh

Price from SEK 180

”Limbo” tar med läsaren till flyktingens Europa, en värld dold för de flesta. Här kämpar Hasibullah Fateh för sin framtid med hjälp av vänner, humor och envishet.
Det har gått nästan nio år sedan Hasibullah Fateh flydde från Afghanistan, ett land han själv kallar ”helvetet på jorden”. Då var han 16 år, nu är han snart 25. Flykten förde honom till Sverige. I början gick allt bra. Migrationsverket skickade honom till Gotland och där började han bygga upp en tillvaro. Han drömde om studentmössan, om att utbilda sig till läkare. Men i oktober 2019 skickades han tillbaka till sitt hemland efter att ha suttit på förvaret i Märsta i tre månader.
I boken ”Förvar”, utgiven av eddy.se ab 2019, berättar Hasibullah om tillvaron där.
Nära fem år senare är han tillbaka på ruta ett. Efter att ensam ha överlevt tre år i Helvetet, utan att ha hittat sin familj, lyckas Hasibullah fly talibanernas Afghanistan för andra gången. Han fortsätter sin vandring genom Europa. Det enda han vill är att finna en plats där han kan känna sig trygg.

Idén till ”Limbo” kom när Ylva hälsade på Hasibullah i Spanien, våren 2023. I boken varvas Hasibullahs egna texter med Ylvas reflektioner och intervjuer.